Ik ben geboren aan de rand van Moskou, de groene zone of de zogenaamde longen van de Russische stad-gigant.
Mijn kindertijd verloopt in het gezelschap van kunstenaars, vrienden van mijn stiefvader.
Gefascineerd door hun talent, opvallende levensstijl en artistiek gedrag besluit ik mij ook aan de gedachten deze weg in te slaan.Vanaf mijn zeventiende begin ik mij voor te bereiden voor het instapexamen van de cinematografische universiteit in Moskou, optie filmkunstenaar.Ik ga werken als kostumier bij een leerfilmstudio bij de cinematografische universiteit. ’s Avonds tekende en schilderde ik levende modellen in kostuums.Het dynamisme van cinemakunstenaars betovert mij.
 
Ik behaalde in Moskou een pedagogisch diploma dat in België erkend werd als aggregaat voor secundair en hoger onderwijs.
 
Na de geboorte van mijn eerste dochter kon ik niet meer schilderen wat in mij een leegte gemaakt heeft. Via een advertentie begon ik Frans te leren. Mijn leraar, die toen in het Poesjkininstituut Russisch voor anderstaligen gaf, brengt mij met zijn Duitse en Belgische studenten in contact. Zo ontstond een grote vriendschap tussen mij en mijn Belgische vrienden, die duurde vanaf 1987 tot in de zomer van 1994, wanneer ik mijn levensgezel in Catzand heb ontmoet. Zo blijf ik tot nu toe een trouwe Zelzatenaar.
 

Sinds een aantal jaren geef ik les in het Secundair Kunstinstituut in Gent. Ik geef daar met veel enthousiasme verschillende vakken, zoals volume, waarnemingstekenen en kleur.

Ik merk dat mijn Russische achtergrond  me helpt om de visie van de school te verwezenlijken.

Gelukkig sluit mijn visie er volledig aan met die  van de school waar ik les geef. En het contact met mijn collega's werkt zeer inspirerend.

Ik word door mijn studenten gerespecteerd door mijn grote kennis van avant-gardistische kunstenaars van mijn vaderland, zoals Kazimir Malevich, El Lyssitsky, Vladimir Tatlin, Kuzma Petrov-Vodkin, Natan Altman, Vasily Kandinsky, Pavel Filonov.  Ook hedendaagse Russische kunstenaars zoals Ylja Kabakov, Anatoly Zverev komen aan bod.